zondag 10 augustus 2008

(NL) Jobhoppen valt niet in goede aarde

Werknemers die het nergens langer dan twee jaar uithouden, worden door managers niet met open armen ontvangen. Jobhoppers worden immers beschouwd als opportunistisch en weinig loyaal.

Bijna de helft van de Nederlandse managers ziet jobhoppers als opportunisten. Ook hun trouw stellen ze in vraag. Een kwart neemt dan ook geen mensen aan die nergens langer dan twee jaar aan de slag zijn geweest. Dat stelt het vakblad Management Team vast.

Maar liefst 84 procent vindt dat organisaties niet veel hebben aan werknemers die maar kort blijven. De helft ziet personeel dat lang op zijn stoel blijft als essentieel voor de toekomst van de onderneming. De meerderheid beschouwt langer dan drie jaar op één functie blijven ook niet als stilstand.

Pas na zes jaar is het tijd voor verandering, zeggen de bevraagde managers. Dan is het tijd voor een nieuwe uitdaging (82 procent), zijn de doorgroeimogelijkheden bij de huidige werkgever uitgeput (65 procent) of kan je elders een beter salaris bedingen (38 procent).

source: http://www.jobat.be/nl/info/articles/jobhoppen.aspx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten