woensdag 28 november 2007

(NL) IT'ers geen zin in jobhoppen

Door Harm Hilvers, woensdag 28 november 2007 11:49

Volgens het Britse werving- en selectiebureau ATSCo gaan werkgevers het de komende tijd moeilijk krijgen om nieuwe it-medewerkers aan te trekken. Het aantal it'ers dat van baan wil veranderen is erg laag, stelt ATSCo.

Don't be job hopperUit onderzoek van SkillsMarket en de Association of Technology Staffing Companies in het Verenigd Koninkrijk is gebleken dat het aantal it'ers dat op zoek is naar een nieuwe baan of openstaat voor aanbiedingen, gedaald is naar 28 procent, waar dit een jaar geleden nog 42 procent was. Een sluitende verklaring voor deze daling hebben de onderzoekers niet; wel zou meespelen dat de waarde van verkregen aandelenpakketten weer aan het stijgen is en dat werknemers daarom beter gemotiveerd zijn om bij hun huidige werkgever te blijven.

Volgens ATSCo zullen bedrijven het de komende tijd moeilijk krijgen om it'ers met specifieke vaardigheden in huis te krijgen. Verder zullen de salarissen omhoog gaan om nieuwe medewerkers te verleiden toch de overstap te maken. Ook wordt verwacht dat opleidings- en trainingsbedrijven het druk gaan krijgen. Bedrijven zullen meer geld moeten uitgeven om medewerkers te trainen, waar een personeelstekort tot voor kort kon worden opgevangen door het aannemen van nieuwe werknemers.

bron:
http://pro.tweakers.net/nieuws/50582/it-werknemers-hebben-geen-zin-in-jobhoppen.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten